2021-10-16 1298 浏览
咁啱今年十月第一个8号波,唔洗返工就同屋企人落街食饭啦,大家都知唔系间间开,而呢间有开真系要比赞街头饭第一份上枱,第一下系好惊讶,实在太丰富,有肉有海鲜有蛋有菜有饭果件似虾饼嘅野其实都冇问咩黎,不过质感似松散嘅肉饼,而排骨比较油同淡味香茅猪扒饭香茅味较淡,可能打风赶制!?猪扒都薄左😅什锦捞檬都一样丰富,炸春卷脆,炸猪扒松软,捞檬汁酸甜平衡最后到系虾肉喇沙金边粉,因为我食过好好食嘅喇沙,而呢碗汤底太淡,椰汁唔够,汤底唔浓厚,喇沙酱唔够多,虽然相反应该话佢个汤够多😅另外材料少粉多,只有几粒开半豆卜,两三片鱼片头,三只虾仔,半只蛋,但系都收我$6x,我会话超唔抵食要赞楼面部真系好勤力,即使打风返工都冇果种hea同颓,相反系落力开工但系厨房部要加把劲,成品睇得出系求其做,街头饭嘅排骨成碗油,超薄香茅猪扒,冇少喇沙。。。。我帮衬咁多年都未试过咁失望

街头饭

香茅猪扒饭香茅味较淡,可能打风赶制!?猪扒都薄左😅
香茅猪扒饭

什锦捞檬都一样丰富,炸春卷脆,炸猪扒松软,捞檬汁酸甜平衡

什锦捞檬

虾肉喇沙汤金边粉