2021-06-28
牛极一向比我嘅感觉系抵食,因为一个价钱可以锯扒之余又有任食沙律、白饭、牛肉汤,另外仲有酱料任点,仲要免加一添,所以今日晚餐再次去食牛极,试下OpenRice 最多lam lam脷嘅长沙湾分店一入门口店员已经准备好帮我探热,填安心出行,又示意我可以坐低谂好食咩先去自助点餐机买野食,服务几好!餐厅餐单一目了然,有6种牛选择,再拣返自己想食嘅分量就ok我今次食最平嘅牛肩排180g $80,再讲多次,呢个价钱系已经包左扒、饭、汤、沙律、酱料,所以系非常抵食!出去自助区谂住毕汤饮,点知个煲无晒汤,喊出黎,示意店员补充,无几耐就fill返满,速度好快!毕完饭同沙律返返埋位坐低,牛扒就已经准备好上枱,good牛扒预热一成熟,放系块热石上面加热煎,自己想食几食熟就煎几成熟,同埋佢好贴心嘅系会有一张厨房纸拮系块牛上面,咁就唔怕啲油弹到周围都系,另外店内都系有围裙提供的牛肩排肉味浓,肉质结实,配埋枱面岩盐同牛肉汁点黎食一流,块扒刚刚好送到一碗饭,哈哈除左牛扒,我觉得牛肉汤都系牛极嘅一个镇店之宝,事关佢嘅牛肉汤似罗宋汤非常开胃兼饮完一啲都唔口渴,汤嘅材料都唔孤寒,有用红萝卜,白萝卜,同埋牛肉去煲,难怪饮完一
餐厅餐单一目了然,有6种牛选择,再拣返自己想食嘅分量就ok
除左牛扒,我觉得牛肉汤都系牛极嘅一个镇店之宝,事关佢嘅牛肉汤似罗宋汤非常开胃兼饮完一啲都唔口渴,汤嘅材料都唔孤寒,有用红萝卜,白萝卜,同埋牛肉去煲,难怪饮完一碗又想饮一碗
今次嘅用餐体验非常好,食物好食之余环境又舒服,食完店员又唔会赶你走,btw下次想试下佢嘅乱切牛扒,期待下一次再食!