2024-01-02 549 浏览
喺葵涌发现咗个美食好去处,真系掂呀!80后冰室令我惊喜连连,嘅典型香港风味。我啱啱试咗佢哋嘅招牌菜之一,温泉蛋卡邦尼意粉,真系令我食指大动。意粉做得啱啱好,唔会过硬或者过烂,而温泉蛋嘅溏心程度简直无得输,加入咗意粉之后香滑得嚟,有一种幸福嘅感觉。😋卡邦尼酱汁都系另一番风味,奶油同蛋香完美结合,丰富嘅口感同埋满满嘅香气令人回味无穷。Becon嘅浓郁香味配上Mushroom嘅鲜美,真系够晒心思,每一啖都食得出佢哋嘅用心良苦。虽然距离上次去食已经系几年前嘅事,但记忆中嘅味道至今难忘。要讲,佢地间餐厅环境简单朴素,但却唔失温馨,仲有贴心服务,真系食客嘅心头好。反映到嘅价格相比其他西餐厅更加亲民,但食物质素一啲都唔输蚀。最正系食𠮶阵,周围都系会话嘅热闹声,感觉就好似系大家庭咁。呢间店,我一定会再嚟,同三五知己一齐享受呢啲美味嘅。💪🥂