2014-07-09 90 浏览
受邀请到The Parlour享受80后的浪漫-Champagne Brunch;订位顺利,当天1230去到,都未有人食,之后先来了两个外国人坐室外,食到最后3点,都系得几个人食;有一项缺点,唔知系咪因为半开放式有室外位又开晒门,拿食物时见到有几只苍蝇飞来飞去偷食,都惊有卫生问题,餐厅方面真的要注意一下法国香槟唔会太重酒精味道,几易入口,气泡密密的,一直出气泡,我都饮左3杯多,仲有橙汁同汽水任饮,不过梗系饮香槟啦海鲜冷盘,有生蚝,几鲜甜,细细只但肥美;蟹脚鲜味不足,食几只得一只对办;翡翠螺好大只,大大旧肉,鲜味;青口正常,虾同龙虾仔都无食头盘选择都几丰富,不能尽录,有日式螺肉,中华沙律,八爪鱼;西式冻肉,沙律,巴马火煺,烟三文鱼等等;味道不错,野食都几新鲜芝士区,面包区排得好靓,食左一件cream cheese都几好食,不过拿面包竟然无夹之类既工具,问侍应系咪用手都得,佢答系,又无意思拿工具俾我,咁唯有用手拿左件面包,都几香brunch仲包一样主菜,见有羊就点了来试试;本来睇唔明个羊既菜式系点煮法,侍应都唔系太知咁,但应该系羊扒之类,要左7成熟,出黎原来系已经切开一片片,都差不多7成熟
brunch仲包一样主菜,见有羊就点了来试试;本来睇唔明个羊既菜式系点煮法,侍应都唔系太知咁,但应该系羊扒之类,要左7成熟,出黎原来系已经切开一片片,都差不多7成熟,不过食落都系唔够嫩,可能可以再试生少少,有羊肉既味道但无膻味,配菜食落好新鲜
甜品区都有唔少选择,我差不多试晒全部,剩系有两三样无试,有个奶冻几好食,encore左一樽,其他蛋糕西饼个类都中规中矩;强挞个d冻左腍左,唔系太好食,同埋拿甜品时先见到牛角酥,但真系食唔落咁多了
2014-06-28
用餐优惠