2018-02-08
今日系北角马宝道行过之前饮野既地方,门口见到有呢个泰式金边粉专门店既banner,真系几好奇,原来呢渡 8am-3pm 有野食,金边粉也有分专门不专门的吗?一于入去试试。真系惊喜平时饮野既地方,可以舒舒服服咁坐喺度叹泰国金边粉。餐牌,即点菜纸一张过,简单易明,我最钟意, 45元起,抵!由主菜、要汤或捞、配菜、要否秘制酸辣酱汁、要否追加小食等,都好像食车仔面般自已选择,好方便。第一次食,我基本上全部都剔左。小食系泰式炸虾饼,35元六件!炸得好脆又唔油腻。既然系金边粉专门店,虽然佢地有檬粉,一定要品尝佢哋嘅金边粉。主菜我选择咗双拼,猪颈肉同鸡丝。我的午餐,特别丰富。金边粉同汤底都唔错,如果识得酸辣嘅朋友,不妨加多啲酸辣酱。坐系度,一边叹午饭一边享受着轻快音乐,呢度有好多部电视放不同嘅影片,对眼都好唔得闲。呢度嘅音响设备,真系唔错。听住轻快嘅流行音乐,唔知点解,好似唔记得自己返紧工,非常减压。午餐都食完,真系舒服到好唔想走,于是又追加多一只泰式酸辣酱鸡髀,15元。坐多阵!哗,呢个酸辣脆皮,正!现场突然改咗播映近期大热嘅情歌王,张某人的演唱会。。。。一首首浪漫情歌,越听越舒服,更加唔想走,鸡
一于入去试试。
真系惊喜平时饮野既地方,可以舒舒服服咁坐喺度叹泰国金边粉。
餐牌,即点菜纸一张过,简单易明,我最钟意, 45元起,抵!
第一次食,我基本上全部都剔左。
小食系泰式炸虾饼,35元六件!炸得好脆又唔油腻。
主菜我选择咗双拼,猪颈肉同鸡丝。
我的午餐,特别丰富。
金边粉同汤底都唔错,如果识得酸辣嘅朋友,不妨加多啲酸辣酱。
哗,呢个酸辣脆皮,正!
现场突然改咗播映近期大热嘅情歌王,张某人的演唱会。。。。一首首浪漫情歌,越听越舒服,更加唔想走,鸡髀都食完,真系好想叫杯啤酒 call sick 算!
北角、则鱼涌既朋友有幸,有呢个减压天堂!