系OpenRice 拣日本菜,见有9百几个like ,又系得奖热店,谂住有质素,点知令人失望,好怀疑9百几个like 点得返黎。叫左4款食物,海胆炒饭、极上炎烧牛舌芯、吉列千层豚肉(三重芝士)、舞茸菇。先唔个别评价,全部食物都有个共通点。都系唔热既,未至于冻,只系微热,暖都讲唔上。连应该即叫即整既吉列豚肉都可以唔系热,真系佩服!海胆炒饭$238,海胆既份量大既系一匙羹🥄到。海胆为赚钱,无左海胆,呢个份量,个饭我觉得$150都唔值。牛舌正常,可惜唔热。$128,有7粒,我就觉得overprice.吉列千层豚肉(三重芝士), 除左咸同唔热之外,无其他咸觉。$238 ,我去吉列猪扒专门店食块普通吉列猪好过。舞茸菇,本身舞茸菇系菇类中已经系有比较有味既品种,但呢个食落系无味既。服务: 不敢恭维。唔出声,无人帮你加水。有个待应,系有公民意识既,佢系咁咳,咳𠮶阵有用手遮口。但系之后清洁双手就直接攞水壶同你个杯,帮你加水。环境: 卡位ok,但卡位之外就感觉逼,枱同枱之间距离好近,坐得唔舒服。茶餐厅都无咁迫。整体而言,食物份量少,味道唔出色,连最基本既温度都无。服务、环境中下。食物、环境、服务都对唔住

服务: 不敢恭维。唔出声,无人帮你加水。

整体而言,食物份量少,味道唔出色,连最基本既温度都无。服务、环境中下。食物、环境、服务都对唔住价钱。

又9百几个like ,又得奖热店都咁,我以后应该点拣餐厅?
海胆炒饭
2023-09-09