2011-10-03
我系同同事去食lunch的, 去到要等, 因为地方好细, 坐到15-20人左右, 所以要等一阵子。第一次黎感觉个装修都舒服的, 只是因为我地人多, 又系lunch hour, 所以侍应安排我地坐系天井位, 但天井都有装修过, 所以都几舒服, 加上秋天, 唔会好热。食物方面, 见相就好好卖相, 食下先知真系真材实料。我叫左个辣味的叉烧拉面, 拉面当然最重要系个汤啦, 个汤系红色, 但系唔算好辣, 店主好细心, 另附上一个小碟放住佢地自制的辣酱, 方便自己加辣, 唔会辣亲人, 汤的质感系creamy的, 就好似煲左好耐的猪骨汤, 有少少胶胶地, 我全个汤都有饮晒, 都唔口喝, 我估应该是没有味精的。讲返个自制的辣酱, 开头用筷子点少少放入口系好似少少醋的酸味, 跟住2秒左右系开始有辣味, 真系几好味, 只系本人唔系好辣得, 所以只系加左少少落个汤度, 但都好好味了, 强调呢个酱系没有醎味的。面质都好好, 冇谂口的感觉, 刚刚好的, 算是传统日本拉面的感觉, 正宗叉烧就都差唔多, 个蛋系温泉蛋, 都系creamy。没有lunch set, 但系我食呢碗面系最平的一碗$65, 没有加10%,
食物方面, 见相就好好卖相, 食下先知真系真材实料。
叉烧就都差唔多, 个蛋系温泉蛋, 都系creamy。
没有lunch set, 但系我食呢碗面系最平的一碗$65, 没有加10%, 算是值得的价钱。