2022-03-02
K小姐美食推介💕—天气忽冷忽热❤️🔥唔紧要⚠️打边炉🍲食鸡煲既心系唔会变既😆无错‼️今日就F男友出远门💯黎到位于铜锣湾既呢间「伤心酸辣粉」 @sourspicynoodle 食鸡煲🍲🥳😆快啲睇落去有咩好推介喇😍😍😍—到店时间大约2️⃣点钟,除左驰名既伤心酸辣粉🍜之外,原来仲有「9️⃣0️⃣分钟猪肚鸡煲放题」🤩另外仲有「羊腩煲」「烤鱼」「麻辣鸡煲」供选择‼️都只系💰9️⃣9️⃣(1位用)炸😳😱—「猪肚鸡煲」方面🍲•鸡件同猪肚份量好足💯汤底浓郁,仲有淡淡既胡椒味,唔会太辛辣,唔错•食材都好新鲜,猪肚好爽口,大大件•当日既鸡件略微细件,唔系好有「肉地」🙈配上胡椒汤底同杞子,有鲜味•食足9️⃣0️⃣分钟鸡煲之余,仲有火锅常见既丸类🍢蔬菜类🥬供选择架🥳👏🏻—除左猪肚鸡煲之外,我地仲点左2️⃣款凉拌菜😋🔼麻辣猪肚丝 $31-睇下我地系几热爱「猪肚」🤣份量好足够😍-配上脆卜卜既花生🥜好香口-当日点左小辣,辣道刚刚好—🔼麻辣肥肠 $31-同样份量都好有惊喜-即叫即整好新鲜-肥肠都唔会好油腻,配上麻辣口味,真系好爽口呀😍🤩—原来咁出名既「伤心酸辣粉」仲有咁多推介同埋特色菜式,无论钟意食辣定系鸡煲/烤鱼既朋友仔🥰今日不妨同K小姐一齐「伤心酸辣
「猪肚鸡煲」方面🍲
•食材都好新鲜,猪肚好爽口,大大件
除左猪肚鸡煲之外,我地仲点左2️⃣款凉拌菜😋
🔼麻辣猪肚丝 $31
-睇下我地系几热爱「猪肚」🤣份量好足够😍
-配上脆卜卜既花生🥜好香口
-当日点左小辣,辣道刚刚好
🔼麻辣肥肠 $31
-同样份量都好有惊喜
-即叫即整好新鲜
-肥肠都唔会好油腻,配上麻辣口味,真系好爽口呀😍🤩
—
原来咁出名既「伤心酸辣粉」仲有咁多推介同埋特色菜式,无论钟意食辣定系鸡煲/烤鱼既朋友仔🥰今日不妨同K小姐一齐「伤心酸辣粉-猪肚鸡煲放题」喇😆😢😋🤩
—
📍 伤心酸辣粉 (金百利广场) (铜锣湾)
铜锣湾记利佐治街1号金百利广场5楼R3室
味道😋:3.8/5