2021-06-21
旺角弥敦道726号系其中一座美食集中地, 早排系果座食饭, 见到其中一间餐厅叫"坚韩牛", 令人印象深刻, 预计呢年都冇得出国旅行, 唯有留港食餐韩牛烧烤过口瘾啦!入座起计90分钟任饮任食, click order纸落单, 饮品同雪糕自助形式取,炉头方面原来已改用额外烤炉, 附有温度调教, 炉面间纹设计不会完全将肉整个平面咁痴底,系空隙间较易铲起痴底嘅食物。入座先送上餐厅预设嘅三款牛, 分别系澳州M9和牛西冷、日本A4和牛肉眼盖、韩国腩包肉 相比下, 日本A4和牛肉眼盖 牛脂较多, 但食落反而唔会成口油, 虽不是烤至全熟, 但肉质还是偏干, 食落冇咁漏。点左唔少牛, 最讨我地欢心竟然系金菇肥牛卷, 细细束, 一啖一件, 质地相对冇咁鞋芝士肠脆皮爆芝, 鸡翼切成单骨方便食海鲜都系任食, 虾好爽, 但欠鲜甜; 鱿鱼翼唔错, 爽口有鱿鱼香菠萝 清甜多汁熟食就只点了芝士鸡翼, 鸡翼胀卜卜, 表面金黄, 虽然芝士味唔太出, 但内里肉汁juicy, 抢返唔少分数。最后有任食雪糕做甜品, 满足!!
系空隙间较易铲起痴底嘅食物。
芝士肠脆皮爆芝, 鸡翼切成单骨方便食
菠萝 清甜多汁
最后有任食雪糕做甜品, 满足!!