2023-08-27 336 浏览
前一排系铜锣湾谂唔到食咩🤔行咗去希慎隔离,我原本都唔知果度叫咩😂净系见到super sandwiches 广告牌,所以就上咗去,谂住食三文治算,点知上到关咗门😓。见到隔离店张广告,龙虾天妇罗$98😳咁抵,所以就try try。我哋叫咗网烧安格斯肉眼扒定食、盐曲酱油烧豚腩·鸡蛋薯仔沙律同埋龙虾天妇罗。网烧安格斯肉眼扒定食 - 有一块安格斯肉眼扒🥩8安士、日本珍珠米饭🍚、沙律🥗同埋面豉汤🥣。佢就话系网烧🔥,不过我就觉得唔够香,肉质都算可以,调味都ok,整体正正常常。盐曲酱油烧豚腩·鸡蛋薯仔沙律 - 顾名思义就系有盐曲酱油烧豚腩,即系五花腩肉,好香酱油焦香味,咸度适中,而且份量好多。鸡蛋薯仔沙律,薯仔🥔size切得偏大,完完全全食到薯仔味,唔会被鸡蛋沙律味掩盖,不过我钟意食size细粒啲😅。仲有一碗白饭、一碗冷荞麦面同埋面豉汤。讲真一个人好能食得晒😂超饱肚。龙虾天妇罗 - 佢将条龙虾尾🦞一开二,另外仲南瓜🎃、冬菇🍄、茄子🍆同埋青椒🫑。龙虾炸得刚刚好,啲肉唔会老而且面衣脆兼薄,唔错唔错👍🏻。同埋$98咋⋯⋯😊