2021-08-08 83 浏览
✨芋圆火锅🍲 $99原本打算去上环食嘢..点知假日啲cafe都闩好早🥲转战坚尼地城食芋圆😙😙想试好耐啦,啲frd食第二次我都未食到😤😤以为6点半去到应该唔多人,点知都多人😂😂排咗十几分钟啦 都ok geh 愈夜就愈多人了入座果阵讲普通话都impressive jor 入面嘅环境好用心 真系好似身处台湾夜市咁等咗个火锅超过30分钟,等得我好苦繁忙时间得45分钟食,所以都有啲担心食唔切好彩佢都无赶我哋走,都系我地食完自觉走就ok芋圆火锅基本有红豆芋圆豆腐花花凉粉同珍珠汤底拣咗黑糖牛奶🥛啲冰熔咗之后都唔会好甜刚好呢!沾粉酱选了花生糖粉、Oreo碎同蜂蜜原来有个小叉比你拮芋圆沾酱食!长知识了!以为要淋上兜嘢到🤣🤣🤣珍珠同芋圆都有啲咬口,唔好以为好多配料下面都有冰垫底的~呢盘嘢同鲜芋仙差唔多~难分高下但呢个火锅有gimmick 啰😂99$比我感觉好似几抵咁🤣🤣未食过嘅都值得一试😆😆✨卤味(高丽菜、百页豆腐同肠仔)无知的我以为得芋圆食原来仲有好多嘢食,打边炉呀牛肉面呀饺子🥟呀等等热食都上得几快嘅 可能佢觉得我食热食好耐先上得果火锅慢啫55 明白嘅😂😂我地叫咗个卤味盘,百页豆腐入味好味,其他两样唔系

✨芋圆火锅🍲 $99
原本打算去上环食嘢..点知假日啲cafe都闩好早🥲
转战坚尼地城食芋圆😙😙
想试好耐啦,啲frd食第二次我都未食到😤😤
以为6点半去到应该唔多人,点知都多人😂😂
排咗十几分钟啦 都ok geh 愈夜就愈多人了
入座果阵讲普通话都impressive jor
入面嘅环境好用心 真系好似身处台湾夜市咁
等咗个火锅超过30分钟,等得我好苦
繁忙时间得45分钟食,所以都有啲担心食唔切
好彩佢都无赶我哋走,都系我地食完自觉走就ok
芋圆火锅基本有红豆芋圆豆腐花花凉粉同珍珠
汤底拣咗黑糖牛奶🥛啲冰熔咗之后都唔会好甜
刚好呢!沾粉酱选了花生糖粉、Oreo碎同蜂蜜
原来有个小叉比你拮芋圆沾酱食!
长知识了!以为要淋上兜嘢到🤣🤣🤣
珍珠同芋圆都有啲咬口,唔好以为好多配料
下面都有冰垫底的~
呢盘嘢同鲜芋仙差唔多~难分高下
但呢个火锅有gimmick 啰😂
99$比我感觉好似几抵咁🤣🤣
未食过嘅都值得一试😆😆

✨卤味(高丽菜、百页豆腐同肠仔)
无知的我以为得芋圆食
原来仲有好多嘢食,打边炉呀牛肉面呀饺子🥟呀等等
我地叫咗个卤味盘,百页豆腐入味好味,其他两样唔系好入,但我都ok,食开清淡
之前食灯笼卤味真的 少salty😂😂

📍 西环坚尼地城科士街40号联安新楼地舖(坚尼地城C出口对面行左少少就系了!星一休息!!)
2021-08-08
  • 芋圆火锅