2024-05-25 225 浏览
上星期去左隔离食大排档既时候经过见到依间肉浦团火锅放题见个名同价钱都几吸引,即刻问frd有无兴趣试试,结果今日就黎左食喇🤣点解我frd咁快应承既原因,就系依度有嘉士伯/黑啤任饮!真系唔多地方有,黎到之后除左饮品多选择之外,火锅配料都唔少🤔一大堆唔同款式既蔬菜/丸/菇,仲有几款炸物,薯格/薯条/麦乐鸡/咖哩角/炸烧卖,我都试左少少,味道可以,要新鲜炸起果阵拎!A4和牛牛胸片/后腿肉/肩胛肉眼🐮A4和牛保留牛肉原汁原味,牛味浓郁有嚼劲,好好味!👉🏻牛胸片,肉质鲜嫩多汁,配寿喜烧汤一流,牛肉细腻入味,口感丰富👉🏻后腿肉,肉质细腻,牛肉纤维紧密👉🏻牛肩胛肉眼既部位肉质丰润,含有较多脂肪纹理,较重油脂味,口感滑身少少。牛背峰/牛板腱/封门柳/牛五花🐮👉🏻牛背峰肉眼筋膜切下既上盖肉,油脂花纹分布均匀👉🏻牛板腱肩胛上方既肉,中间有条透明既嫩筋,脂肪少肉质口感酥脆👉🏻封门柳系横隔膜,空腹肉附近,稀少部位,肉质桀软牛味较浓👉🏻牛五花油份较多,层次丰富,配合寿喜烧汁非常满足。各种配菜都几好食😁菜既款式基本都试哂,旺菜、生菜、菠菜、莴笋等等🥬全部索哂我最爱既寿喜烧汁,超级入味,食足全程一点都唔油腻,另外仲试
A4和牛牛胸片
A4和牛后腿肉
A4和牛肩胛肉眼

A4和牛牛胸片/后腿肉/肩胛肉眼🐮
A4和牛保留牛肉原汁原味,牛味浓郁有嚼劲,好好味!
👉🏻后腿肉,肉质细腻,牛肉纤维紧密
牛背峰
牛板腱
封门柳
牛五花

牛背峰/牛板腱/封门柳/牛五花🐮
👉🏻牛背峰肉眼筋膜切下既上盖肉,油脂花纹分布均匀
👉🏻封门柳系横隔膜,空腹肉附近,稀少部位,肉质桀软牛味较浓
👉🏻牛五花油份较多,层次丰富,配合寿喜烧汁非常满足。

各种配菜都几好食😁菜既款式基本都试哂,旺菜、生菜、菠菜、莴笋等等🥬全部索哂我最爱既寿喜烧汁,超级入味,食足全程一点都唔油腻,另外仲试左几款菇,都鲜甜。当然仲有丸类等等,当中芋头丸系最好食😋同埋鱼腐任拎超正🫰🏻鱼肉味重亦唔会油淋淋既感觉。仲食左虎虾都几弹牙!🦐 可惜最后挂住食牛肉,已经无哂quota,如果唔系想落多个公仔面😂不过都有饮多一罐黑啤作最后总结,始终真系好少见有黑啤放题🍻🍻🍻

牛既质素几好😚set c既价钱较抵,因为A4会相对上更加好味,值得加,系会再黎食既一间放题
2024-05-21
A4和牛牛胸片