仲有两个礼拜就去日本玩,去之前谂住试吓香港嘅特色烧肉店,喺网上评论左好多烧肉店,依家系呢排啲出名嘅,因为佢系主打A4和牛任食,之前听闻长期无位,可能有香港比较冷清d,所以终于book到位啦,仲要系十一假期有位,真系好少何。地方系几方便因为系香港嘅閙市旺角𠮶度咁,上咗楼之后呢其实个环境都唔错同普遍嘅烧肉店都差唔多个环境阔落,一坐低𠮶啲就俾个餐牌我哋就可以选择一个普通饮食同埋A4任食,咁既然都黎到啦都系架大概$100到就梗系食呢个A4和牛任食啦。佢有好几种部位唔同选择嘅咁其他嘅款式都有鸡肉啊猪肉啊都有咁但系我哋上次去嘅主力都系食呢个A四和牛。我个人就觉得外腿肉同埋肩膊系最好食嘅,重牛肉味得来又有牛油香味,如果钟意食油脂香味可以牛三角,唔知依果系甚么部位但系非常之香口。总结来讲其实我觉得呢个餐厅嘅性价比系唔错因为啲牛肉真系几靓几新鲜几好味,仲要系唔识足两个钟真系唔会好似赶头赶命咁食。但系因为食烧肉唔系好似食8合理因为真系几油腻,所以都系少食多滋味。