2022-12-15
太古城依家原来住咗好多日本人🇯🇵所以日式餐厅都有返咁上下质素👍🏻 新开嘅呢间烧肉放题完全够高质够水准🤪 座位简约有包厢嘅设计比起一般烧肉店舒服而且少油烟感🔥店员服务亦都好有礼貌似足日式SOP🤵🏼♂️ 从肉类知道食品饮品都系日本来货有诚意❤️价钱坦白讲唔系最平但系牛肉质素值回票价💰⭐️ 日本A4和牛肉眼盖 👁⭐️ 日本A4和牛里脊肉 🥩⭐️ 日本A4和牛牛肋条 🫁⭐️ 日本A4和牛腹胁肉 🥓呢四款和牛真系高质到停唔到口💕 入口牛味好浓但系唔会骚🐮轻轻Sear加上简单用盐和胡椒调味🧂或者加上烧汁让牛肉做主角💫私心推介里脊肉入口真系超淋入口即溶⭐️ 澳洲M8和牛西冷 🍖⭐️ 澳洲M7和牛三角嫩肌 💪🏻⭐️ 澳洲和牛牛舌 👅呢几本澳洲和牛就可以试吓其他部位🤣西冷啖啖肉烧完唔会干🇦🇺 三角嫩肌同埋牛舌嘅口感我就最喜欢⭐️ 酱油蟹 🦀️⭐️ 半壳生蚝 🦪⭐️ 牛油带子 🐚每两位惠顾和牛放题仲送一只酱油蟹🤤 值回票价啦 酱油蟹嘅调味好正宗好韩式🇰🇷 其他海鲜都意外地新鲜完全冇雪藏味😚⭐️ 精选烧肉放题 🍱由小食去到前菜🥗我欣赏呢间店嘅味道唔会太港式调味唔会太重口味😛枝豆沙律同蔬菜Cleanse返味蕾都系唔错嘅选择🥬 私心推荐
⭐️ 日本A4和牛里脊肉 🥩
⭐️ 日本A4和牛牛肋条 🫁
⭐️ 日本A4和牛腹胁肉 🥓
⭐️ 澳洲M7和牛三角嫩肌 💪🏻
⭐️ 澳洲和牛牛舌 👅
⭐️ 半壳生蚝 🦪
⭐️ 牛油带子 🐚
由小食去到前菜🥗我欣赏呢间店嘅味道唔会太港式调味唔会太重口味😛枝豆沙律同蔬菜Cleanse返味蕾都系唔错嘅选择🥬 私心推荐山贼牛肉石锅饭🥷🏻 山贼汁捞饭超惹味配料同饭嘅比例岩岩好唔会超级饱🤩
来自日本嘅雪糕口感特别幼滑平时比较少见🍨今次试咗抹茶同埋白桃牛奶味🍑 特别钟意抹茶嘅甘香好突出🍵