2024-09-05 458 浏览
有时公司放lunch,我会走到北角𠮶边食,贪𠮶边少人啲。其中喺北角汇嘅”海街丼”,算系平民又好食嘅日本丼饭餐厅。餐厅有唔少卡位,亦有唔少单丁位。所以就算系一个人或者约一班人嚟其实都会好enjoy,我特别钟意佢嘅冷气唔会校得好冻。另外餐厅面积唔大,啲自然光照晒成个餐厅,其实食得几舒服,影相都靓啲。鹿儿岛A4黑毛和牛丼 $155 - 百几蚊有和牛饭食?原本以为会系一般质素嘅和牛。原来咬落油脂感好丰富,调味充足,面积偏大,相当好食!我食第一啖已经觉得个饭好抵😅。酱汁吞拿鱼牛油果丼 $150 - 呢个丼,健康,丰富,调味充足。上面本来已经铺满芝麻,加上酱汁同另外提供嘅啫喱,味道上已经好足够,所以吞拿鱼同牛油果嘅角色喺度似系提供质感上嘅帮助多啲。整体亦都食得非常舒服。令外每个饭已经跟咗餐,有前菜、汤同茶等等。A quick lunch,都可以食得舒服又唔贵嘅。

令外每个饭已经跟咗餐,有前菜、汤同茶等等。
A quick lunch,都可以食得舒服又唔贵嘅。

2024-09-02
  • 鹿儿岛a4黑毛和牛丼