2019-08-07
同朋友喺总统睇完戏,就行咗入去隔离街嘅呢间J pot烚下烚下,一入到餐厅个感觉好grand 同平时食开嘅火锅店好唔同,餐厅系以音乐做主题嘅,打边炉嘅炉系用一个鼓黎做装饰,梳化系用咗琴键嘅设计,仲有个大萤幕系播住周杰伦演唱会添,成件事好有feel~因为太肚饿嘅关系一嚟到就已经嗌咗碟小食!黄金鱼片头 - 够晒弹牙! 加埋个秘制酱汁,酸酸地味道好夹好开胃~落完单之后,店员就拎咗个酱料架畀我哋混酱,重推介如果钟意食麻辣同海胆嘅话,可以加钱试下佢哋自家设计嘅酱汁 - 秘制麻辣酱油&海胆酱汁,两只酱都好特别好有特色,特别爱嘅系麻辣酱,因为好香,令到食物嘅味道劲加出!终于到主角出场 - 北海道毛蟹锅, 成只蟹放落去煲汤,想唔甜都难啦,而且店员仲话,佢哋嘅汤底同酱料都冇加味精,令我即刻好放心咁饮咗好多碗汤㖭😂※推介※ A5 日本和牛拼盘 - 一次过试晒咁多个部位,真心正!店员教我哋由油脂少嘅开始食起,咁样先可以食到个层次,牛味香浓,肉质嫩滑,而且入口即溶,真系会令人食到心心眼😍虾滑+蟹滑一咬就食到有胶质口感, 虾滑大家平时就食得多, 蟹滑大家应该比较少食, 店员仲会帮手同我地落锅, 岩哂我呢种懒人。
虾滑+蟹滑
和牛芝士饺+韮菜饺+猪骨浓汁贡丸+牛骨浓汁牛丸+冬阴公虾球+台湾三星葱猪肉丸+墨鱼丸
特别推介:
牛骨浓汁牛丸 - 好浓味嘅牛汁,够晒弹牙同Juicy
台湾三星葱猪肉丸 - 估唔到香港都食到台湾嘅三星葱,好香好好味
冬阴公虾球 - 冬阴公爱好者必叫,入面完全系成个冬阴功汤咁
阔条面+红菜头宽面+乌冬
店员介绍依到嘅都系手打嘅面, 店入面会有个透明嘅柜摆满晒佢地啲面,食落去面质好烟韧,加埋啲汤真系一流