2009-10-13
12-10-2009食完牛腩时间尚早, 想揾个地方静静哋饮杯嘢, 见呢度开了新咖啡店, 店内又无客人, 又买个热 caffe latte (tall $26) 试试.堂饮的 caffe latte 画了心形图案, 但用纸杯 serve, 令人谂起美式连锁店, 心顿时凉了一截... 奶泡几厚, 饮落劲「奶」, 咖啡味太弱, 真系 虽然比星记的「疑似」货色好少少, 但味道实在太「连锁」feel 了, 唔喜欢.环境干净企理, 不过「开放式」门口令店内嘈吵唔少, 好 hea 度一般; 店员们唔算好醒目, 但有礼友善, serve 咖啡后又主动帮我攞糖, 招呼就不错.$26 一杯, 唔算太贵, 但感觉如 PCC, 下次买 Fuel (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2033426) 或 Segafredo 好了.