餐厅: 百芳池上便當 (大河道)
资讯:

2020-11-17 786 浏览
 同妈咪去左荃湾行街,行行下攰想食下野就黎左呢间百芳池上便当🤗  台湾盐酥鸡便当 台湾菜黎讲,我都几中意佢地既盐酥鸡,因为一粒粒劲方便食,又够香口呢度都做得唔错,但就未去到系台湾咁好食,不过胜在cp值好高个便当好大份,有菜,蛋,粟米肉粒,菜脯同粉丝,有d似台版既韩式拌饭😊😊😊   百芳猪排便当 呢个同样有好多配料系便当上面,唔同既系主角换左猪排猪排都算正常偏大,佢既调味同盐酥鸡差唔多,口味都系偏重d既佢会切开一块块比你方便食用   皮蛋豆腐 劲中意食皮蛋既人一定要叫,呢个加$15,冇谂过会咁好食个皮蛋系口感好绵密,豆腐系滑到令人系咁想食🤗🤗🤗好正丫真系   黑糖珍珠鲜奶 佢个杯系有做到虎纹架,所以都几令,但好可惜既系,我居然唔记得叫少糖,饮落真系好甜丫🤣  芋圆奶茶 平时都好中意食下芋圆所以就试下佢,因为系杯装,所以芋圆整得细粒d,冇平时食糖水个d大大粒咁好口感,但口痕食下饮下都唔错丫😊😊  顺带一提,呢度系Aeon入面,所以都算几多人食,位置十分方便,价钱都好合理,行到攰黎食下野再行街就啱哂

台湾盐酥鸡便当

呢度都做得唔错,但就未去到系台湾咁好食,不过胜在cp值好高

百芳猪排便当

呢个同样有好多配料系便当上面,唔同既系主角换左猪排
百芳猪排便当
猪排都算正常偏大,佢既调味同盐酥鸡差唔多,口味都系偏重d既
佢会切开一块块比你方便食用

皮蛋豆腐

劲中意食皮蛋既人一定要叫,呢个加$15,冇谂过会咁好食
皮蛋豆腐
个皮蛋系口感好绵密,豆腐系滑到令人系咁想食🤗🤗🤗好正丫真系

黑糖珍珠鲜奶

黑糖珍珠鲜奶