2021-08-18
前几日🧜🏻♀️同屋企人去左试呢间泰国菜 4人套餐份量好多 另外仲包左4碗白饭🍚食唔晒要打包👅-🍴4人滋味套餐 HKD728🍖泰式海南鸡呢个有啲少失望 上枱色泽麻麻地 肉质比较韧同鞋 点汁食都还可以 可能叫烧鸡会好食啲🧐🍖泰拍耶青柠明炉黄油乌头 (+HKD20)第一啖食可能会觉得有少少腥 不过越食就越好味🤣酸酸地嘅青柠同辣椒好夹 用黎送饭岩晒🙈🍖沙嗲串烧有6串 可以叫两款肉 我地就叫左牛肉同鸡肉😚牛肉肉味好出 而鸡肉都好滑 点埋沙嗲汁食好ok🤤🍖泰式肉碎生菜包呢个肉碎对唔食得辣嘅朋友应该会几辣🤣生菜加肉碎 爽硊得黎又惹味🥰🍖泰式冬荫虾汤酸酸辣辣嘅冬荫汤好开胃🍲 个汤都有好多香料同菇类 仲有两只大虾 不过虾肉唔算新鲜 建议饮汤就可以👅🍖马拉盏炒杂菜正正常常 唔重味 比较清☺️🍖椰汁冰 (+HKD8)好香椰子味 唔算好甜 可以解一解腻🤓🍴酥炸皮蛋 HKD68必叫❗️外层用虾饼肉包住炸 虾饼好弹牙得黎 皮蛋仍然系流心嘅状态😍香口得黎仲有浓浓皮蛋味 好好食🤪4人餐其实仲有个甜品 不过果日比漏左 返到屋企先醒起🤣✾味道觉醒指数: 3.7/5 抵食指数: 3.5/5服务指数: 3.6/5.
🍴4人滋味套餐 HKD728
🍖泰式海南鸡
🍖泰拍耶青柠明炉黄油乌头 (+HKD20)
🍖沙嗲串烧
🍖泰式肉碎生菜包
🍖泰式冬荫虾汤
🍖马拉盏炒杂菜
正正常常 唔重味 比较清☺️
🍖椰汁冰 (+HKD8)
好香椰子味 唔算好甜 可以解一解腻🤓
🍴酥炸皮蛋 HKD68
4人餐其实仲有个甜品 不过果日比漏左 返到屋企先醒起🤣
✾
味道觉醒指数: 3.7/5
抵食指数: 3.5/5
服务指数: 3.6/5.