餐厅: 四季菊日本餐廳
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
西式、中式、泰式下都食过,系未食过日式下午茶,所以同好朋友揾一间可以见到海景得嚟又可食日本嘢嘅afternoon tea最后拣左IFC 四季菊,咁啱换左做新主题「花夏日式下午茶」,两位用$588+10%,包咖啡或茶成个tea set 5样咸点+5样甜品,摆碟几靓,service唔错店员几有礼貌;店员有逐样介绍,仲建议浓味嘅朱古力蛋糕放最后先食,避免浓味得滞抢咗其他嘢食嘅味道咸点入面我觉得软壳蟹沙律最好食,软壳蟹脆卜卜,dressing 酸酸地好开胃;野菜啫喱就好refreshing,店员话野菜系用日本货,粟米好甜好爽脆甜品方面,两色蜜瓜忌廉蛋糕真系最正,蜜瓜又甜又多汁,蛋糕唔系好甜,呢个大赞;而无花果挞嘅挞皮就好香牛油味,无花果同伴碟嘅士多啤梨都好新鲜;不过朱古力蛋糕真系太甜,唔系好啱我哋嘅口味Overall呢个tea set几好食,起码唔伏,食完好饱唔使食晚餐。另外仲送咗一套香薰set ,可以又食又拎🤣。同埋今日超好彩有window seat可以坐,加上天气好好,可以欣赏维景+蓝天白云,真系食tea嘅最高享受😍

花夏日式下午茶

2021-07-10