2023-07-17 1683 浏览
今次Moxie HK 与本地纯素饮品品牌 Mother Pearl 一齐合作推出嘅时令下午茶餐!(下午茶套餐供应时间为每日下午3时至5时)Afternoon Tea set包两杯饮品及由来自英国嘅餐厅行政主厨 Michael Smith 设计套餐嘅三款咸点 (包括:Grilled Black Tiger Prawns, Buckwheat Falafel (无麸质), Tartelette of Japanese Fruit Tomato (纯素),我哋私心推荐”烧虎虾”及”日本蕃茄挞衬茄子蓉”,两个用嘅食材都好高质、好新鲜🤩 而四款甜点 ,包括Matcha Pavlova (无麸质), Chamomile Mille-Feuille (纯素), Milk Tea Cake (纯素,含坚果), Lamington (with plum gel)。而甜点我哋就推荐”奶茶蛋糕” 及”法式千层酥”,两个甜点都唔会太甜,大厨果然有功力👍🏻而饮品我哋就拣咗好有港式茶记嘅”鸳鸯2.0”,系一款由咖啡、茶、黑带糖蜜和茶啫喱混合而成嘅产品,同埋”Matcha-cha”,有红豆蓉系面和抹茶珍珠,两杯饮品

而饮品我哋就拣咗好有港式茶记嘅”鸳鸯2.0”,系一款由咖啡、茶、黑带糖蜜和茶啫喱混合而成嘅产品,同埋”Matcha-cha”,有红豆蓉系面和抹茶珍珠,两杯饮品加埋个Tea set 打卡 一流👍🏻 我哋最欣赏嘅系饮品有谂过要配合呢个下午茶餐而调节甜度,净饮可能会觉得不算太甜,不过衬埋个下午茶嘅甜点就刚刚好😍

总结今次个set包嘅咸/甜点款式多,又健康,而最紧要嘅系呢个set都系秉持住Moxie HK 嘅理念不含乳制品,啱哂素食或肠胃容易受刺激嘅人土享用🥹 餐厅环境又舒适,啱晒约埋三五知己一齐享受一个悠闲下午😌 我哋诚意推介俾大家试吓呀~ 有兴趣嘅朋友仲有记得七月尾之前去啦🤓