2023-11-08
🧭美食体验:airside露营风咖啡店。闲日晚上去终于有位,我已经两次周未去,全个商场系爆多人,根本食唔到野。想过黎慢慢食番餐好,闲日过黎会系个好选择。始终启德去香港边一个地方都唔算系太远。野食非常好食,影相都好靓。我对呢间铺的评价好高以下我讲既野基本上都系鸡蛋挑骨头。如果无去过呢间,完全可以直接book位黎。真心正。📸摄影打咭:装修好有心思,主打露营风,不过如果真系想用黎影女仔,店入面的摆设好难营造出足够的纵深感同空间感,佢地的枱、椅放置得太规律,而且相隔得较远,要用黎设计出一个好睇的背景会有d难度。我坐的系高台位,睇得出系好比心机想做一个靓的打咭背景,不过佢背景有d地方用左透明胶包住一d野,系摄影角度就系死罪,成个feel cheap哂。果个高台位换左d透明胶布置,成件事会高级好多。不过利用高台向下影食物非常好。可以好简单就影到好靓的角度。我几钟意。普通座位有用露营野做分隔,我觉得可以再加多少少露营灯,依家有d太过单调。我想利用黎影相,都觉得道具有啲少🪑环境座位:先讲高台的灯位,佢用啲直射灯,有一个位系坐得好唔舒服,长时间好似有人用电筒照住咁。由于佢全力做露营,所以坐得都几唔舒服。
野食非常好食,影相都好靓。我对呢间铺的评价好高
🪑环境座位:先讲高台的灯位,佢用啲直射灯,有一个位系坐得好唔舒服,长时间好似有人用电筒照住咁。由于佢全力做露营,所以坐得都几唔舒服。太矮喇。食野都要不停乌住个身食。真系为靓而放弃左食野的体验
露营枱太细张,好多时都放唔切野。我觉得可以系左右挂多个金属垃圾筒比人吐骨头,整体唔会咁狼狈
🧑🍳服务:好热情,而且好主动,值得赞哈。
🍳食物搭配:千层吐司好好食。个set b又系好好食。饮品我果杯石板街太过饱,虾意粉有少少单调,下次试其他。
🍗必食:千层吐司、set b
💰人头费:250