2015-12-15 388 浏览
虾片姐姐推介金源烧肉好好味,我早前都有试过,质数参差、时好时坏,今日比多次机会您。烧肉油鸡髀饭,斩晒烧肉既头头尾尾比我,又咸又干又硬啰,搞错呀!师傅您好憎我咩?油鸡髀质数就够稳定喇,好少话差得去边。豉油味清香,浓度点到即止刚刚好,皮香肉嫩。啜啜啜,鸡肉藏著大量甜美肉汁,好味啊!乳猪切鸡髀饭,记得从未试过金源既乳猪,今次就 all in 搏返铺啦,暂时都未食过一间满意既!𪠳,乳猪肥腾腾既,得肥膏又无肉,皮又唔松脆!一咬即碎既碎皮,一面厚厚厚肥膏再黏住薄薄偏咸瘦肉,要点大量乳猪甜酱中和一下。嘥气,早之食烧肉好过啦,衰好奇啰。切鸡髀就够晒稳阵,鸡肉清甜又嫩滑多汁,发光一般!捞上葱油卷满白饭,天上的美味!合掌瓜烧猪骨汤,食烧味饭当然要配碗热辣辣中汤啦!好好饮呢!极浓肉味隐藏著合掌瓜清爽味道,温度刚刚烫咀就最好味,转眼清晒,正!最喜欢金源例汤每次温度都热烫烫,汤唔热边会好饮,都唔明有时去茶餐厅既汤只系暖暖地啰!怕倒泻会渌亲食客?唔热饮可以得快啲?早啲熄火悭石油气?

乳猪切鸡髀饭
烧肉油鸡髀饭