2023-05-26
今日黎到位于湾仔既哩间日式料理餐厅。餐厅环境宽敞,雅致舒适,餐厅内分不同区域,每个区域既装修风格都唔一样,设计装潢非常花心思,有大量吧枱位置,四人座位及特色包厢,环境相当舒适。餐厅新除既brunch除左主菜及日式点心,其他食物都可以任点,性价比相当高~✨All you can eat brunch 12-3pmAdult $438Child $268 (3-11岁)🔸赠送:鱼子酱海胆荞麦素面卖相超靓超精致,荞麦素面上放上海胆,素面亦系均匀沾上海胆酱~🔸前菜椰菜蟹籽沙律、枝豆、鸡肉八幡卷、芥辣八爪鱼、玉子烧、日式炸鸡、炸鸡软骨、渍物店员非常细心,会每款先上一件比客人试晒,睇吓我地钟意边款先再加点。每款前菜都有质素,系日式料理店单点嘅水平,特别推介鸡肉八幡卷、芥辣八爪鱼及玉子烧。🔸刺身油甘鱼、三文鱼、帆立贝三款刺身都好新鲜,油甘鱼、三文鱼够肥美,帆立贝大粒厚肉。🔸串烧鸡腿肉、鱿鱼、冬菇、甜番薯、翠玉瓜又系每样先上左一串,哩到嘅串烧亦系非常有水准,每一款都好食,鸡腿肉啖啖肉又多肉汁,冬菇、甜番薯、翠玉瓜唔会烧得干,真系建议每样都要试下!🔹主菜炭烧澳洲和牛封门柳石头鱼汤 喜之翅 富山县荞麦素面
Adult $438
Child $268 (3-11岁)
🔸赠送:鱼子酱海胆荞麦素面
🔸前菜
🔸刺身
油甘鱼、三文鱼、帆立贝
三款刺身都好新鲜,油甘鱼、三文鱼够肥美,帆立贝大粒厚肉。
🔸串烧
鸡腿肉、鱿鱼、冬菇、甜番薯、翠玉瓜
🔹主菜
炭烧澳洲和牛封门柳
石头鱼汤 喜之翅 富山县荞麦素面 +$188
每一位客人都可以拣一款主食,我同朋友就拣左哩两款。炭烧澳洲和牛封门柳拣左五成熟,熟度啱啱好,牛味浓郁,带有肉汁;石头鱼汤 喜之翅 富山县荞麦素面哩一款超级推介❗️鱼汤煮到奶白色,鱼汤鲜味醇厚,鱼肉亦系嫩滑好食。
🔸日式点心
蛋卷、炸云吞、芝士年糕
蛋卷入面有蟹柳、青瓜丝同埋紫苏叶,味道相当唔错;炸云吞配有明太子酱,香脆可口;芝士年糕外脆内软,入面仲有流心芝士。
🔸甜品拼盘
朱古力蛋糕、最中饼、蜜瓜
朱古力蛋糕朱古力味浓郁;最中饼非常特别,系樱花形状,外面嘅樱花系威化饼,入面仲有红豆忌廉同糯米饭,夹埋一齐食烟烟韧韧,非常有特色~
🥂Welcome Drink
店员仲会为每个客人送上一杯Welcome Drink~