2018-10-19
今日要OT一阵,夜咗小小放工好肚饿,阿肥又未谂到想食乜,我又甜瘾起...呢间人流劲旺嘅am.pm.一直都喺我心入面嘅「to go list」中,每次经过都因为人龙而郤步,今日就终于的起心肝又走过嚟睇吓,可能正值晚饭时间大家都未到时候食甜品,人龙减半,仲俾我见到佢有新出品竟然系近期大热嘅<黑糖厚鲜奶虎纹梳乎里>($40蚊)啵!!!喺我怕肥嘅一秒犹豫之际阿肥就讲咗句:「快啲埋去叫完我俾钱啦」哈哈哈,点完餐之后攞咗飞,企埋一边慢慢等,细看之下原来店舖嘅外表被装置成一架巴士咁,都几有趣,望多两望原来仲系Logo嚟嘅添~店舖虽小,但都有用心布置由于全部梳乎里都系即叫即整,所以都要俾啲心机同耐性等候一阵,大约企咗十分钟左右,终于都轮到我喇!!!实物同餐牌上嘅图片一样,并无不符两层高嘅梳乎里上面淋上厚鲜奶泡沫忌廉状嘅液体,由黑糖画出嘅虎纹花纹显出美感,不敢令人赞叹。拎咗小叉开始启动,梳乎里咬落柔软好食,蛋味清香,入口即溶,完全可以做到「一阵风」嘅口感效果黑糖厚鲜奶嘅味道甜度适中冇太过份,份量亦都刚好唔会唔够cover整个梳乎里,喺我咁肚饿嘅状态之下不出几口已经食完,阿肥滑咗手机几吓望
实物同餐牌上嘅图片一样,并无不符两层高嘅梳乎里上面淋上厚鲜奶泡沫忌廉状嘅液体,由黑糖画出嘅虎纹花纹显出美感,不敢令人赞叹。拎咗小叉开始启动,梳乎里咬落柔软好食,蛋味清香,入口即溶,完全可以做到「一阵风」嘅口感效果黑糖厚鲜奶嘅味道甜度适中冇太过份,份量亦都刚好唔会唔够cover整个梳乎里,喺我咁肚饿嘅状态之下不出几口已经食完,阿肥滑咗手机几吓望一望我就话:「吓?!食完喇?!」