旺角★AMICO 1890 七点前黎到顺利入座 原来都好多位有成两层!墙上面有d特色绘画都几得意~不过始终系餐厅都比较繁忙同热闹,仲要坐系通道附近成日有人行黎行去,搞到本身好疲乏既身躯都无机会放松下 想食既2样野都有得跟餐,不过惊太饱又觉得唔系特别抵好多,都系散嗌 - 南瓜带子意大利饭($128): 朋友仔话见个个都食,咁我地都唔好执输!哈哈~哗,好大呀……只碟 中间放朵三文鱼花再加d香草又装饰得个卖相好掂㖞,只系份量比想像中少,不过物以罕为贵啦 ?!南瓜味唔够重但食落真系好creamy 个饭咁湿但d饭粒都煮到微硬好有口感 除左粒大带子,饭入面仲有d爽口既菇嫁 - 德国鸡堡汉堡($75):叫做健康dd落单之际先转軚要鸡唔要牛 wow!见到个包咁巨型好happy 先食条扁粗薯条,薯味十足又够晒粉,哈哈 个包烘到少少脆&沾左d煎鸡扒味就咁食都觉得劲香 !!(不过系比较空气果种包 ..)入面块鸡堡好有份量,煎到香喷喷再系面头加左块芝士 厚到有少少难切,拆件食都食到好论尽,越食越觉得块鸡堡厚实左d,所以结论都系拣juicy和牛应该会衬d !kaka - 浮台($3
旺角★AMICO 1890
七点前黎到顺利入座
原来都好多位有成两层!

- 南瓜带子意大利饭($128):
南瓜带子意大利饭
?!南瓜味唔够重但食落真系好creamy
个饭咁湿但d饭粒都煮到微硬好有口感
除左粒大带子,饭入面仲有d爽口既菇嫁

- 德国鸡堡汉堡($75):
德国鸡堡汉堡
叫做健康dd落单之际先转軚要鸡唔要牛
wow!见到个包咁巨型好happy
先食条扁粗薯条,薯味十足又够晒粉,哈哈
个包烘到少少脆&沾左d煎鸡扒味就咁食都觉得劲香
!!(不过系比较空气果种包
..)入面块鸡堡好有份量,煎到香喷喷再系面头加左块芝士
!kaka

- 浮台($38):
浮台
d特饮既名全部都好特别,见依个有espresso, milk & caramel yogurt ice cream就心旭旭想试下!放系3角杯到好似cocktail咁~好兴奋咁试食啖乳酪雪糕,咦?好似咩味都无口味又唔似雪糕
…饮落似即冲咖啡,仲要越饮越甜最后逼不得己放弃左
……
食完仲有好多野想倾原来限坐90分钟比人邀请埋单,so sad
食物系有水准,不过想倾计都系拣第二间啦!
埋单$265/2ppl。
2015-09-17
南瓜带子意大利饭