星期六去了维园陪大少做运动,之后索性去大坑揾饭食。听朋友讲较入嘅地方有间小店Andy's Garage食墨西哥菜、意大利菜都不错,就去试试吧~Andy's Garage座位不多,全店有10个位左右。喜欢店内嘅布置,风格特别。先看menu,menu有中英文对照,方便点菜,墨西哥菜跟意大利菜约各占一半,令心大心细嘅我地有选择困难症呢~最后点了牛油白酒煮蚬、Mexican Chicken Wings、Tacos with Ground Chorizo 及pepperoni pizza。店内得一位厨师,所以慢工出细货,但正好可以跟大少吹下水,闲hea下,重拾慢活节奏。牛油白酒煮蚬浓浓嘅牛油及蒜蓉煮成,白酒系煮嘅过程中挥发掉了,只留淡淡酒香。蚬微辣但略咸,幸好依然鲜甜。蚬嘅数量几多,蚬肉都算大粒,很抵食!配有多士,不过我地无食哂,留肚食pizza。Mexican Chicken Wings原来是水牛城鸡翼,太好了!水牛城鸡翼都系我地嘅至爱~鸡翼都几大只,脆酱不厚,汁都几辣,点sour cream食就中和咗辣味,但几好食~值得encore!Tacos with Ground Chorizo (墨西

星期六去了维园陪大少做运动,之后索性去大坑揾饭食。

牛油白酒煮蚬

配有多士,不过我地无食哂,留肚食pizza。

Mexican Chicken Wings
原来是水牛城鸡翼,太好了!水牛城鸡翼都系我地嘅至爱~

Tacos with Ground Chorizo (墨西哥玉米卷配辣肉肠)
Tacos 是用一块烤焗后脆身嘅玉米卷,包著馅料(我地选了辣肉肠)。可选辣或唔辣,我地就点了medium spicy~

辣肉肠切成粒粒,加入洋葱、青椒、红椒、蕃茄粒,炒香后成为馅料,特别惹味。莎莎酱牛油果酱及sour cream中和了大部份嘅辣味,怕辣嘅我亦食得到!

味道很不错,不过唯一令人头痕的是馅料太多,我地食到一半时,因过份挤压而令馅料漏咗出唻,哈哈!最后食到成手都系汁~ 食最后一旧时,我地将佢中间切开分两份,虽然无咗风味,但反而食得更自在。
Pepperoni pizza
薄身的饼底满满的芝士及Pepperoni,是我最喜欢的意大利pizza做法!

薄薄的饼底像吃饼干一样般香脆,满满的芝士最令我感动!我在已经很饱的情况下都吃了2件~ 份量几多,我地最后打包了3块走,但庆幸有叫pizza,真系好好食!

总括来说,每样东西都很有水准,服务也很好,价钱不贵,是值得encoure的~

2015-09-05
  • Mexican Chicken Wings