📍APITA Eatery- Tonkotsu 8 by 三田制面所平时喺港岛区返工 有时都会喺附近食埋晚饭先返屋企👣行行下发现太古城 APITA Food court已经装修完重新开返有不少日式餐厅进驻 无论系乌冬 拉面 天妇罗丼饭 大阪烧 章鱼烧 定日式洋食都应有尽有 不同风格嘅日本菜都有 总有一款啱你~🙉装修清新简洁 座位宽敞 加上和风木色设计 令人感觉舒适部分位置仲好贴心 设有手机充电位!🌀 东京风味酱油汤拉面加咗$30 转成套餐 包一款小食及饮品☺️日本忌廉蟹肉薯饼 外皮炸得酥脆 内馅虽然唔系好多蟹肉丝 但口感creamy好好食!薯饼的酱料系美乃滋加入吉列豚肉酱汁 相当特别🙈值得一赞拉面汤底咸度刚好!! 食完之后唔会口干 拉面够弹牙偏硬身Food Court位于 APITA入面 搭佢嘅扶手电梯转角就系 位置超级方便 等我下次试埋其他餐厅先!🙋🏻‍♀️#Apitaeatery #Apitahongkong

平时喺港岛区返工 有时都会喺附近食埋晚饭先返屋企👣

装修清新简洁 座位宽敞 加上和风木色设计 令人感觉舒适
部分位置仲好贴心 设有手机充电位!

🌀 东京风味酱油汤拉面

加咗$30 转成套餐 包一款小食及饮品☺️