2024-05-10 140 浏览
同朋友去APM行街,之后就上咗美食广场𠮶度休息。突然间好想食一啲中式点心,于是就拣咗呢间餐厅。餐牌有单点嘅荷叶蒸饭,传统嘅凤爪排骨饭之外,仲有其他唔同嘅惊喜选择。今次见到北海道温泉蛋马蹄牛肉饭、豉汁白鳝饭、樱花虾虾膏腩片饭、五目素饭,仲有仲有虫草花云耳鸡件饭。仲有用蒸笼嘅中式点心,分大中小特点。除咗散叫之外仲有套餐,荷叶蒸饭+点心+精选茗茶,先至$68。荷叶蒸饭同埋点心都可以五选一,有得拣几开心。我哋就叫咗两个套餐,除咗传统凤爪排骨饭之外,当然少不了牛肉啦,因为我钟意食牛肉。我哋就叫咗北海道温泉蛋马蹄牛肉饭。点心就一笼凤爪、另一笼烧卖。额外再叫咗个点心拼盘。食物质素同一般酒楼差唔多,烧卖大大粒好好食、凤爪整得几好多汁,味道好好。 荷叶蒸饭食得出有荷叶味道,蒸饭嘅份量好足料,钟意𠮶个牛肉饭上面嘅温泉蛋,食落有一种日系fusion中式菜嘅感觉。马蹄牛肉大大份抵食。点心拼盘方面,欣赏佢个云吞整得脆脆,入边真系有新鲜虾,整体味道OK好食。如果唔够时间饮茶,但系又想食中式嘅蒸饭同埋点心嚟呢度就啱啦!因为抵食又唔会等太耐。悭时间嘅选择。

• 荷叶蒸饭
  • 点心拼盘