2015-02-10 880 浏览
同家姐去apm办年货买新衫过年, apm一如以往都系人山人海,行到6点趁未到饭市就食左野先继续行啦。黎到面屋武藏,见有位就入左去食拉面。6点几, 店内仲有位唔洗等, 店内装修以黑色为主,有神秘感, 行入少少仲有卡位添, 睇睇餐牌, 有面有饭有小食, 仲有个二人餐, 黎拉面店当然系食拉面啦。其中有一页餐牌, 叫二天一流拉面, 每日限量50碗, 好似系主打野, 睇个名真系唔知系咩黎, 我地就决定食呢个试下, order时店员都提我地, 呢个拉面系辣既, 家姐系无辣不欢当然ok啦, 另外仲叫左一碗番茄豚骨汤拉面, 一辣一酸我地share食。二天一流拉面, + 番茄豚骨汤拉面个二天一流拉面入面有3件炸鸡同3件猪扒仔, 香口野我至like, 个汤底闻落唔觉辣, 食第一啖都唔觉辣, 有少少冬阴公feel, 食多两啖开始黎料, 个拉面口感都ok, 好弹牙, 整体黎讲都几好味, 只系对我黎讲辣得济。另外个豚骨拉面, 番茄汤味道几浓,两大片叫豚骨既豚肉, 其实系无骨既, 猪肉好入味,配料又有我至like既溏心蛋, 正!加$15有一杯椰果特饮, 有4种口味, 我地拣左巨峰提子同苹果味,入面既椰果, 系星星

二天一流拉面, + 番茄豚骨汤拉面

入面既椰果, 系星星形状架, 好得意!!
食完野继续血拼, 同场加影apm大堂既靓靓桃花~~
2015-02-07