2022-10-04
元朗既烧虾虾,位置唔太难揾,系元朗大马路附近,餐厅装修风格几特别,走东南亚风,有几分觉得自己身处泰国。 餐厅叫得烧虾虾,当然有唔少虾虾烧。职员会先俾个冰桶你,你可先去攞冰,然后大家最期待既moment黎啦,就系系一个个长水缸入面捉虾,出于人道考虑,先将生虾放入冰桶冻晕,先进行烧虾。同埋一直有员工keep 住加虾,唔怕会被人攞哂,呢度d虾都几大只,超过一个手掌长。虾亦不难烧熟。 喜出望外既系呢度有非常多海鲜任攞。扇贝新鲜大只易烧,非常推荐!鲍鱼亦是必烧既选择,呢度供应不少,不断refill,都对得住价钱。而有耐性既朋友可试花甲蚬仔,都是不错选择。仲可以原条鱼烧。仲有各类扒任食,推荐厚鸭胸,而蔬菜菇菌类都唔少得。烧虾虾呢度仲可以任饮asahi 生啤,真系无得顶。生啤配呢度既小食一流,建议大家可试试呢个鱼皮冻盘,鱼皮非常爽弹,好奇妙既口感。 最后当然仲有不少甜品选择,而我就食左个豆腐花。
喜出望外既系呢度有非常多海鲜任攞。
扇贝新鲜大只易烧,非常推荐!
而有耐性既朋友可试花甲蚬仔,都是不错选择。
仲可以原条鱼烧。
仲有各类扒任食,推荐厚鸭胸,而蔬菜菇菌类都唔少得。
烧虾虾呢度仲可以任饮asahi 生啤,真系无得顶。
最后当然仲有不少甜品选择,而我就食左个豆腐花。