2023-10-22
💛 初头唔知道Shiok点解,原来呢个字系马来语Syok转化而成嘅Singapore English,解啲嘢食好好味同埋啲嘢好正😝 咁就完全明白点解啲间餐厅改呢个名啦🤣💛 餐厅装修色彩缤纷,又有少少复古风格,打卡一流!我去食𠮶日原来只系开业左几日,但系晚市都已经坐满晒😳💛 娘惹蒜米酥脆鱿鱼$78份量都唔少😁 炸粉唔算厚,炸得香脆!鱿鱼弹牙唔会太韧☺️💛 马来奶油咖哩鸡 $118🐼 拣嘅菜式~ 唔系好辣,所以唔食得辣嘅都唔使担心😌 咖喱入面仲加咗啲东南亚香料嘅味道,鸡肉都唔会太鞋。另外加咗$15 椰浆饭~ 因为咖喱捞饭食一流🤣 椰浆饭真系有椰浆味香喷喷,又唔会太油👍🏼💛 槟城虾面掺掺 $118掺掺既意思系捞埋左油面同埋米粉而成既面底!汤底鲜浓。大虾🍤三大只,都算厚肉😍 仲配咗油条,鸡蛋同埋芽菜等,口感都几丰富👍🏼💛 咖央雪油烤吐司$58甜品是必嗌的!😍 多士烘得脆身👍🏼 亦好耐冇食过咖央~ 今次仲要每片都夹左旧雪油喺入边,超邪恶😈💛 珍多尖蕊冰$46呢杯上枱嘅时候吓亲🤣 因为上边好多棉花糖丝,仲要五颜六色,好似印第安人𠮶只公仔 (大家知唔知边只?😂)下边就系椰汁珍多冰~ 甜甜的,亦有唔同颜
💛 娘惹蒜米酥脆鱿鱼$78
份量都唔少😁 炸粉唔算厚,炸得香脆!鱿鱼弹牙唔会太韧☺️
💛 马来奶油咖哩鸡 $118
💛 槟城虾面掺掺 $118
💛 咖央雪油烤吐司$58
💛 珍多尖蕊冰$46
下边就系椰汁珍多冰~ 甜甜的,亦有唔同颜色啫喱条~