2010-08-23
今天约了admin 妹妹同另一位秘C 同事食LUNCH..本来想去八八八拉面的, 但系去到门口, OH NO!! 为什么会落左闸架呢? 结业??? 唔会挂, 好好生意架㖞; 东主有喜?? 但系又无贴红纸. 无计, 只好实行B计划, 去楼上既面屋一平安顶住先...反正都系食拉面我地今次又系食12点果ROUND, 所以无咩人, 又系即刻有枱 (不过食到12点半, 就开始人多)我地三人都左午餐SET, 我同ADMIN 妹妹叫既系酱油拉面+角煮御饭+冻柠檬茶; 而秘C同事就叫左酱油拉面+咖哩猪扒饭+冻咖啡先来既系开胃菜, 什菜沙律:-有D生菜, 车厘茄同埋青瓜, 味道都OK, 都系用一般既醋汁, 所以都几醒胃, 不过可以再冻少少既话会更加FRESH, 依家略嫌唔够冻到大家都一样既酱油拉面:-非常迷你, 面唔多, 食几啖就食完, 面质几好, 好弹牙, 酱油汤底都好够味, 配料都系TYPICAL 既叉烧, 笋, 同鸣门卷等我同ADMIN 妹妹既角煮御饭:-份量可以, 食完个迷你面再食埋呢个饭就岩岩好, 唔会太饱, 又唔会唔够, 猪肉好嫩口, 唔会黐牙, 亦都好有肉味, 调味上唔系好咸, 而且无咩

先来既系开胃菜, 什菜沙律:-

到大家都一样既酱油拉面:-

我同ADMIN 妹妹既角煮御饭:-

份量可以, 食完个迷你面再食埋呢个饭就岩岩好, 唔会太饱, 又唔会唔够, 猪肉好嫩口, 唔会黐牙, 亦都好有肉味, 调味上唔系好咸, 而且无咩汁, ADMIN 妹妹就加左D 豉油去吊下味, 我开头都加左少少, 不过后来发觉其实用碗入面既葱花伴饭, 已经好香, 加上其实D 猪肉既油份都落左去D 饭度, 所以食落都唔系真系好淡, 只系钟意汁捞饭或食得好咸既朋友, 会觉得都系落豉油好D

秘C同事既咖哩猪扒饭:-

同事既COMMENT: 咖哩既味道不错, 猪扒份量有点少, 只要三少块

服务方面: 看似菲藉既员工起初将我地既ORDER 弄错, 不过很快就更正番, 态度亦很好

费用: 最后埋单: HKD165 (已加一), 所以平均每人53元
12点时无人, 到12点半就FULL哂
MENU