2015-10-31 1460 浏览
第一次叫蟹落 Baby 食,第一次叫江记,第一次烚大闸蟹,好多第一次。我今日第一餐,全日无食过野,有点肚饿了!今晚叫左两只乸,先黎第一只,起动﹗成班老友齐齐系酒吧食大闸蟹餐,惹黎好多羡慕眼神呢。一向蒸大闸蟹都系隔水蒸,但系 Baby 既装备有限,只得个类似饭煲既煲仔所以咪要烚啰,但系味道质感同隔水蒸一样乍㖞,我完全食唔出分别。第一只蟹乸爆膏,好多好多膏呀,满意!而且蟹肉鲜甜啜啜啜,good!好快已经食完第一只喇,哈哈 ﹗预备起个双先,第二轮出动,一样好靓女。白烚紫苏叶大闸蟹乸,第二只蟹乸同样好多膏,好甘甜、好美味呀!软膏幼滑、硬膏味浓有咬口,我想捞个面食呢!大家既大闸蟹头盘就食完喇,依家客席主厨老陈出场为大家献技!主菜和牛、花竹虾、鹅肝、猪扒、羊扒。

2014-10-06
外卖送餐