2015-12-12
阿囡话,点解呢个靓姐姐咁大既~XD 今日就去靓姐姐度食下野啦~ 呢间餐厅系靓姐姐开架,入面有好多靓姐姐既样,仲有电视不停播住靓姐姐既VIEDO连D餐牌同咭片都系靓姐姐个样黎架~HAHA ~估唔到靓姐姐都咁照顾小朋友,竟然有小朋友餐具㖞 (不过差只杯呀,有埋就最好啦) 当日有得坐卡位,但对阿囡黎讲有D难度,成日跌落去~最怕佢跌个时撞到张枱呀~ 小朋友黎,真系唔建议坐卡位~呢度既小食都唔少,而且价钱比想像中平,都系几十蚊有交易而且都有好多FUSION 菜,好似韩式泡菜配意大利云吞咁!主菜方面都系约一百蚊,以意大利同意大利饭为主扒既比较少~其实佢仲有每日的SET FOR 2~不过SET 入面既野唔系好啱我食,所以最后都决定散叫~先黎一个拔丝鸡翼~ 阿囡啱食~拔丝其实系得面层个D丝丝卖相几靓,小朋友见到好钟意如果无左面层个几条丝丝,其实只系好普通的鸡翼。车打芝士是拉差焗酿蟹肉磨菇估唔到呢个磨菇系辣的,仲要唔可以走辣,因为混左落D肉度同埋第二个估唔到系味道好淡下,几乎无咩味好少可系街食到咁淡味的食物,不过个人觉得加多2粒盬味道会提升好多~铺底的薯蓉唔辣,好香,阿囡好钟意,一个人食哂~@@再黎又系
呢间餐厅系靓姐姐开架,入面有好多靓姐姐既样,仲有电视不停播住靓姐姐既VIEDO 连D餐牌同咭片都系靓姐姐个样黎架~HAHA ~ 估唔到靓姐姐都咁照顾小朋友,竟然有小朋友餐具㖞 (不过差只杯呀,有埋就最好啦) 当日有得坐卡位,但对阿囡黎讲有D难度,成日跌落去~最怕佢跌个时撞到张枱呀~
小朋友黎,真系唔建议坐卡位~ 呢度既小食都唔少,而且价钱比想像中平,都系几十蚊有交易
而且都有好多FUSION 菜,好似韩式泡菜配意大利云吞咁! 主菜方面都系约一百蚊,以意大利同意大利饭为主
扒既比较少~ 其实佢仲有每日的SET FOR 2~ 不过SET 入面既野唔系好啱我食,所以最后都决定散叫~
先黎一个拔丝鸡翼~ 阿囡啱食~
拔丝其实系得面层个D丝丝
卖相几靓,小朋友见到好钟意
如果无左面层个几条丝丝,其实只系好普通的鸡翼。 车打芝士是拉差焗酿蟹肉磨菇
估唔到呢个磨菇系辣的,仲要唔可以走辣,因为混左落D肉度
同埋第二个估唔到系味道好淡下,几乎无咩味
好少可系街食到咁淡味的食物,不过个人觉得加多2粒盬味道会提升好多~ 铺底的薯蓉唔辣,好香,阿囡好钟意,一个人食哂~@@
再黎又系菇
烤大菇蟹肉意大利饭
菇上的芝士混有沙律酱,味道很清新
大磨菇好淋又好香
饭嘛,我觉得唔系意大利,系日本米扮意大利饭 HAHA
不过我几钟意呢个饭,因为佢无平时意大利饭咁多芝士,无咁腻 菠萝烧汁西班牙黑豚扒配紫薯蓉 呢个扒不过不失,紫薯蓉很甜很香,有惊喜
菠萝汁无落糖水去烧,酸左少少~
黑豚很淋,配上特制的酱汁,很野味~
记得之前的BABY CAFE 门前常常排满人
所以都未试过帮衬
估唔到呢度既价钱都几亲民
野食唔算话超水准,但都有惊喜~
原来呢度仲有个2人下午茶,都系198, 可以坐3个小时
有机会要黎试下先~