2024-09-09
为食猫🐈今日难得放假,即刻去Dear Coffee朝圣💙我boom mark左好耐,只系一直未有时间来。舖头位置离大围车站有段距离,行过去大约15分钟;但系慢慢行,绝对唔远。不过舖头有D隐蔽🤭要细心先可以发现到喔🤗餐厅主要系日式简约装修,仲有吧台,可以近距离闻住咖啡香☕️加上我今日过来系平日,所以人唔多,好chill好慢活,可以坐耐D食慢D。本身打算单食个Bagel,但系见到D早餐meun又好似几好,所以最后Order左个Jumbo Breakfast同一杯Cold Latte😋🥯🍽️杯Latte比我预期中细左少少,但系味道唔错,系浓厚坚果风味🥰Jumbo Breakfast都几大份,但系菜同生果份量真系少左DD,少D烟鸭胸多D菜同生果就好啦😝炒蛋略嫌多左少少油,台湾肠同烟鸭胸味道中规中矩。主菜呢…….就系个半个Bagel啦🤤烟靭松软,放冻左都依然keep到松软,淡淡小麦香味;配肉配三文鱼都好好👍真系值得赞🫶🏻📍Dear Coffee & Bakery (大围)
📍Dear Coffee & Bakery (大围)