2021-03-08
定位为coffee and roastery,个style 都几american,有住大大幅七彩graffiti、又用麻包袋做装饰,感觉都几潮!内里有长台、bar 台同散张台,特别钟意门口几张梳化连同咕o臣,应该会坐得好舒服~ 但我去到o个阵已经有人坐o左,无计啦……Grilled tuna salad with peach dressing & yogurt ($88 未加一) 系颇大o既一碟,冧到一座小山咁,睇起上o黎非常之colourful,让人食指大动,系个唔错o既前菜。三文鱼切条,只系好简单咁火炙过,仍然保持到juicy 鲜嫩;橙色o既蜜桃酱,又令佢甜甜的~ 沙律以火箭菜为主体,伴以多种干果,并用乳酪代替传统o既沙律酱,够晒健康,食起o黎亦无咁酸。US Prime rib eye ($198),由木板盛载,令件事总系特别american。得到Prime 认证,质素自然有保证,而肉眼部位本身都脂肪丰富,油润多肉汁。叫medium rare 刚好,外面烧得香气四溢,而里面仲系红红的,更高享受。跟扒已附chips,另外仲有原粒烧蒜,入口即溶,味道带甜。Forbidden lover
Grilled tuna salad with peach dressing & yogurt ($88)
US Prime rib eye ($198)
Forbidden lover ($68) 卖相非常之靓,share 去ig 绝对会吸晒like~ 佢系一个cheesecake,但十分之软滑creamy,去到mousse o既程度;menu 提到加入o左baileys 同日本清酒去制作,令到个cake 有种淡淡o既奶酒香,上面再淋上浓浓o既杂莓酱,系令人无法抗拒o既诱惑……
Forbidden lover