「以下系一则特别嘅食评介绍,请大家细心留意(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)」最近周围都开咁多cafe😜去得多都有啲闷 所以今次就决定要介绍下香港好少有嘅中东菜式啦!🧕🏿话说上星期去食Baked 个阵留意到原来最近Baked Restaurant Group开咗间新餐厅系食Middle Eastern Cuisine 嘅 由于上次去Baked都觉得唔错🤔所以就二话不说今个weekend book咗去试试啦😻今次去试咗好多好新奇嘅中东菜式 就等lala_foodie同大家一一介绍下先🤤𝕆𝕝𝕚𝕧𝕖, 𝔽𝕚𝕘 & ℍ𝕠𝕟𝕖𝕪 𝕋𝕒𝕡𝕖𝕟𝕒𝕕𝕖 今次系第一次食酸豆橄榄酱😻感觉好特别 估唔到系cold serving 食落都几酸😛所以店员都suggest我地order多个𝕊𝕠𝕦𝕣𝕕𝕠𝕦𝕘𝕙 𝔽𝕝𝕒𝕥𝕓𝕣𝕖𝕒𝕕一齐食𝕃𝕒𝕞𝕓 𝕊𝕙𝕒𝕨𝕒𝕣𝕞𝕒 🐏呢个dish真系好足料🔥有劲多羊肉丝 加上加咗好多香料嘅关系所以食落好香口🤤加埋放喺底嘅茄子一齐食好配合🍆ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 𝕂𝕖𝕓𝕒𝕓 🐥呢个称得上系全餐饭最好食嘅dish呀!😻餐厅好细心地将所有材料都分开摆 所以大家可以依个人喜好自己砌自己想要嘅kebab🌮chicken加埋

𝕆𝕝𝕚𝕧𝕖, 𝔽𝕚𝕘 & ℍ𝕠𝕟𝕖𝕪 𝕋𝕒𝕡𝕖𝕟𝕒𝕕𝕖

𝕃𝕒𝕞𝕓 𝕊𝕙𝕒𝕨𝕒𝕣𝕞𝕒 🐏

ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 𝕂𝕖𝕓𝕒𝕓 🐥

呢个称得上系全餐饭最好食嘅dish呀!😻餐厅好细心地将所有材料都分开摆 所以大家可以依个人喜好自己砌自己想要嘅kebab🌮chicken加埋cabbage同yogurt真系好好食!

𝔹𝕒𝕜𝕝𝕒𝕧𝕒 🥧

难得黎到食中东菜又点少得试吓佢地嘅甜品 今次试嘅Baklava好高质!酥皮Pastry入面好多chopped nuts 口感食落都几似细个成日食嘅杏仁条🤪

𝔸𝕣𝕒𝕓 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 ☕️

最后不得不同大家介绍呢个Black Coffee 真系劲高质!😭 Chai Tea Latte就试过 但真心未试过落咗香料嘅black coffee! 饮落口感劲丰富!lala_foodie会话就算黎唔食野都一定要order番杯咖啡🥺
2021-01-23
  • Chicken Kebab