2024-04-16
【泰Grill (怡和大厦)】中环新开泰式风味,呢到嘅泰Grill又点味❔之前已经大赞过 @thaigrillhk 将军澳店嘅泰国菜宜家佢哋喺中环怡和大厦BaseHall Food Court插旗开分店放工后紧系要即刻过去捧捧场先得啦🇹🇭.🍴Thai Boat Noodle (Raw Beef +$10) - 💰68生牛肉汤河,大大碗得嚟汤底够晒味,咸得嚟偏甜,泰国香料好出,真心觉得超好饮🥩仲有d脆卜卜但唔太油嘅猪油渣配菜,真心比起一般出面嘅生牛肉汤河出色👍🍴Omelet Pad Thai with Fried Tiger Prawns - 💰138呢个Pad Thai真系整得好靓仔💛网格蛋皮唔会好厚身仲完美包住粉丝,再加上炸到香脆嘅大大只老虎虾,一啖咬落去口感层次丰富,味道好balance🦐🥬Stir Fried Morning Glory - 💰72通菜炒得啱啱好,唔会太过老或太生,非常清口开胃,不过特制酱汁比出面泰国菜餐厅嘅炒通菜偏辣,唔系好食得辣嘅朋友就要注意一下啦🌶🥣Tom Yum Kung + 💰38 (Snacks Add-ons)🥭Mango Sticky Rice +
中环新开泰式风味,呢到嘅泰Grill又点味❔
之前已经大赞过 @thaigrillhk 将军澳店嘅泰国菜
放工后紧系要即刻过去捧捧场先得啦🇹🇭
🥭Mango Sticky Rice + 💰48 (Snacks Add-ons)
另外加咗碗冬阴功同芒果糯米饭,前者酸辣鲜美,后者甜度啱啱好,一半紫米饭一半椰浆饭又香又糯,仲拼砌成爱心形状好cute cute,芒果亦都好甜 (唔系讲笑❕),呢个价钱加上呢个分量真系好抵食💜
🍋Thai Lemon Tea + 💰20 (Drinks Add-ons)
好浓好特别嘅泰国个种香料香味,酸酸甜甜咁大杯解渴又消暑,饮完一杯之后仲想再嚟一杯🤍
泰Grill嘅泰国菜真系做到好出色
无论系环境定系食物质素都一流🌟
成个感觉就好休闲好chill🍸
下次有机会再去中环一定会再试其他菜式~
味道:❤️❤️❤️❤️
💸人均消费:$51-100
@thaigrillhk
#香港美食 #852美食 #中环美食
#香港美食指南 #美食分享
#泰grill #thaigrill #thaigrillhk
#中环泰国菜 #将军澳泰国菜
#泰国菜 #烧烤 #串烧 #FoodCourt