2019-01-18 73 浏览
沙田新城市呢度都系一个热门放电处,是日一家大小来到行下街,玩下史露比同宜x家私,晚餐就到了地下饮食区解决。呢度餐厅众多,见近近地又濶落,就黎左Parkview。时间尚早未需要等位,店员好好咁安排左走廊枱比我地,有位放bb车之余,小朋友又有空间走动,之后仲有小礼物同气球,小朋友开心,大人都食得轻松啲。朱古力咖啡($34)&热柠水($34)要了杯朱古力咖啡,朱古力味比咖啡浓,都几好饮,热柠水就无乜特别啦。墨西哥粟米片伴肉酱($78)餐牌只写了伴肉酱,但其实仲有酸忌廉同牛油果酱,大大盘热辣辣,肉酱茄味浓,牛油果酱香滑,粟米片脆口,加埋酸忌廉同芝士碎好正特级初炸橄榄油煮青口配薯条($72)另一款前菜要左青口薯条,青口鲜甜,用香草酱煮几正,薯条香脆,系粗条黎薯味特别浓。牛油果沙律配无花果及菲达芝士($108)仲叫左沙律,沙律菜爽脆,酱汁系蜜糖芥末,酸酸甜甜够开胃,再多点芝士同牛油果就好了正宗美式牛肉汉堡伴薯条($128)主食之一系汉堡包,大大个配薯条,唔好睇个薯条细细桶,入面塞到满哂有好多条㗎,个茄汁加左糖,酸得黎有甜味,小朋友劲爱汉堡肉几juicy,仲有厚切蕃茄同生菜,正。英式全日早餐($83

朱古力咖啡($34)&热柠水($34)
墨西哥粟米片伴肉酱($78)

特级初炸橄榄油煮青口配薯条($72)
牛油果沙律配无花果及菲达芝士($108)

正宗美式牛肉汉堡伴薯条($128)

汉堡肉几juicy,仲有厚切蕃茄同生菜,正。
英式全日早餐($83)
另一样要左All day breakfast,样样有啲呢个价钱几抵食,猪肉肠同炒蘑菇最正,可惜鸡蛋只有太阳蛋或反蛋可选,无炒蛋添。
迷你芭菲盘($82)
有点意犹未尽问问店员有无甜品叫,佢话只有下午茶先有甜品,见我地咁早黎就比埋我地叫,但pancake同蛋糕都无啦,咁芭菲杯都好吖,想食下甜野

一客有三款,芒果,士多啤梨同朱古力,入面球雪糕系云呢拿味,配上果酱同粟米片等,最特别系入面有面包粒,烟烟韧韧又咸咸地几得意㖞,好味

食完大概七点左右,已经超多人等位,人气爆棚呢~
2019-01-06