2015-10-07
心情郁闷, 约咗几个朋友去饮下啤酒倾下计. 我地坐室外位置贪有得食下烟仔. 见呢度有手工啤酒, 当然要叫几支黎试下. 手工啤酒价钱公道, 味道清爽又够冻, 配BBQ简直一流! 三个人至在倾下计, 呢度室外环境干净企理, 虽然系后巷但因为有装修同埋布置得几好, 坐系度食野凉凉地几舒服. 我地三个人叫咗差不多廿几样野, 串烧肾, 鸡软骨呢类型的肉类烧得好香又唔会干, 虽然系普通Standard 野但烧得好惹味. 另外叫咗法式羊架, 羊架外层烧得够香脆, 里面肉质嫰滑唔会Overdone, 肉汁都好丰富. 值得推介! 辣汁海蚬好够味, 咸咸地辣辣地, 蚬肉够厚. 送酒一流! 私房辣酒煮螺肉, 螺肉吸收咗D川式汁真系好够辣! 过瘾! 烧海中虾D虾肉够厚, 好鲜味. 另外仲叫咗D丸同埋菜. 烧茄子肉质嫰滑又够香, 正! 川式串烧一般比较浓味, 而呢间D串烧好够味道, 最啱配啤酒一齐食!