2024-01-29
今晚来到Bigpack Cafe,心情有d兴奋又有d期待。架势嚟讲,呢间Cafe有种户外探险嘅feel,坐低都觉得自己好像即刻准备去行山咁。先讲下,佢哋嘅餐包好暖笠笠,又柔软得嚟,但唔够啲香气。就算咁,已经攞足戥份热情加分🌟。到主菜,德国芝士套餐就挺吸引。𠮶两款芝士—Emmental同Gruyere—味道够浓,又带小小嘅酒香,醮埋啲面包一流。不过,芝士汤d嘢太稀,好似少咗啲滋味。讲真,悭家嘅我略感唔抵,芝士好快就清净喇🧀。嗱!香肠部分就正!辣猪肉肠嘅味道啱晒口,脆皮下嘅肉质仲要有咬劲,食完有种会唔会喺露营地食嘅错觉🌭。同埋,杂锦蔬菜够新鲜,总算喺肉食中平衡返下。结嘅话,蓝蟹肉沙律都一样清新,加咗蜜糖既黑醋好啱,刷新返块餐巾。哗,差啲忘记揼咗双果汁。西瓜汁抵赞,而青瓜汁虽然完全无糖—有啲惊喜,饮落舒爽得嚟重点健康。总汇晒,呢度食嘅实在唔错,对于想要倾吓偈,一齐体验下外国风味嘅朋友黎讲系个好选择👍。