2022-06-05
如题~真系从未食过咁难食嘅牛扒!自从韩国嘢𠮶间离开咗⋯加上之前以为酒店做左隔离酒店会唔开餐厅⋯都少嚟咗,今日喺附近行街,又再嚟食,见到原本韩国菜𠮶个舖位转左一间新嘅食牛扒嘅嘢,年少无知,又见系Dockyard⋯就叫睇嚟试吓⋯⋯哗⋯呢间岩盘牛扒 ミディアムレア ステーキ(MediumRareSteak)真系试一次就要Black list!!叫咗个烧西冷温泉蛋牛丼,唯一一块肉就系劲韧,其余全部都系筋嚟,咬唔到,饭又少,跟餐罐橙汁细罐到⋯⋯正常食量食完都系得四成饱!好空虚!结论系如果未见识过牛扒可以难食到咩地步就嚟试吓啦!本想公平啲⋯个评分畀Dockyard整体~Dockyard其他都好食,除咗岩盘牛扒 ミディアムレア ステーキ(MediumRareSteak)。但OpenRice唔俾出,要我俾劣评。。我再澄清,劣评只系俾岩盘牛扒 ミディアムレア ステーキ(MediumRareSteak)。不代表整间food court~
结论系如果未见识过牛扒可以难食到咩地步就嚟试吓啦!
本想公平啲⋯个评分畀Dockyard整体~