2017-11-12
开门见山先,呢篇唔系食评,系投诉。去得茶餐厅就预咗唔太干净,但未至于要接受有怪味既食物丫。话说今日去食下午茶,叫咗下午茶餐,先黎杯冻柠茶,饮第一啖已经有怪味,饮多啖就觉得系D洗洁精味!俾男朋友试下,佢都觉得系,就叫阿姐换过第二杯。阿姐好惊奇同唔相信,我叫佢试下佢又唔会。问我想转咩,我话都系想要冻柠茶,阿姐就串我话如果转第二杯你又话有味㗎啦,饮汽水啦~我已经好婉转话想饮冻柠茶,如果第二杯都有问题就系佢地D茶有问题啦。呢个阿姐就同第二个阿姐讲。第二个阿姐就匆出黎拎住杯冻柠茶问边个话有味,我举手。呢个阿姐就凶我话:系你吗?我依家就系你面前洗呢只杯再冲过,依家你最巴闭啦!我听完嬲到不得了,唔认自己D野有问题仲要将责任推落个客人度?!既然咩都无食过,即刻拍抬走人!以后都唔会再黎帮衬。
去得茶餐厅就预咗唔太干净,但未至于要接受有怪味既食物丫。
既然咩都无食过,即刻拍抬走人!
以后都唔会再黎帮衬。