2020-10-30
因为想食酸菜鱼,所以上网揾左蓉玥,见d人话酸菜鱼几好食,就早5日book枱,4个人黎食。Book左星期五晚19:30,放工后7点半准时到,到后讲返Book左枱,个侍应好似好惊讶咁,但张booking纸又确实有我个booking,侍应同我地讲汁紧枱......到19:45入去问,竟然话买紧单.......结果一买就买左差唔多半个钟😭到19:58终于有位入得😓😓😓其实4个人又book左枱,真系唔expect要系门口等半个钟讲返野食先,由于我地比较大食,今日4个人叫左6个送+3个甜品,同埋苹果醋同3支细支Corona,另外卖多1个送!酸菜鱼鲜香爽脆海哲自信口水鸡清爽麻辣鱼皮香煎蚝仔烙风沙脆皮猪手杞子桂花酒酿丸子红糖糍粑红豆蓉双皮奶酸菜鱼同预期中比较,有点儿失色,虽然汤几甜,但鱼无乜味😖同埋加左薯粉好粗,所以都唔入味!当中比较特别同推荐系猪手、蚝饼、麻辣鱼皮同红豆蓉双皮奶,猪手好香好脆,蚝饼好足料又大只,鱼皮口感爽,红豆蓉双皮奶脆得黎唔太甜👍🏻不过买单时有少插曲,令到餐饭开始同结尾都不太愉快😔我地发现单收左2个餐前小食,但我地等左接近半个钟后入面,根本无送过小食,问侍应先知系青瓜同木耳,根本无
结果一买就买左差唔多半个钟😭到19:58终于有位入得😓😓😓
风沙脆皮猪手
杞子桂花酒酿丸子
红糖糍粑
红豆蓉双皮奶
不过买单时有少插曲,令到餐饭开始同结尾都不太愉快😔我地发现单收左2个餐前小食,但我地等左接近半个钟后入面,根本无送过小食,问侍应先知系青瓜同木耳,根本无见过😭另外,我地外卖左个麻辣鱼皮,原来个外卖系要加$1外卖盒,仲要加10%服务费😓我地问返侍应,点解外卖都收左外卖盒钱,仲要收多10%,得返黎既回覆竟然系:下次你叫我地分单,就唔会收多.......其实客人系无预料到外卖都要加10%服务费,如果预料侍应/运作上会处理到,系咪期待过高?