2014-08-02
讲到食海鲜,我就心心眼! 今晚因为有亲戚由外国返黎香港,所以就带佢地去左三圣村加工买海鲜食啦!今次拣左间比较出名既「广东名门」,我地明知多人已经一早BOOK左位,咁去到以为入得啦,点知大把人早过我地,我地BOOK左七点,点知部长话「BOOK左都要等」,本身谂住等都系等15分钟架0者,点知我最后等左差唔多一个钟!期间亲戚就过左对面买料,我地就继续等。一路等一路见D无BOOK位既人WALK IN等,点知部长大大声话:「无得等WALK IN」哗 呢间野真系巴闭呀!等左一个钟之后就入去食啦! 入面好多人 又嘈上菜都比较慢,我地买左D象拔蚌同埋圣子,叫佢地加工,真正帮衬佢地既只得一个菜同一个粥(唔知系咪平价),D人态度都庥庥地!!! 象拔蚌我地剌身上黎食,鲜甜好味,另外圣子都不过不失啦! 提一提大家就系三圣村D车位好爆,连比钱晚停车场都排到出大路(我已经7点到架啦) 表位直头唔使谂XD 不过有盖停车场都系$8一个钟,化算! 整体黎讲,广东名门得个门面靓,其他野都系普通啦!