2018-12-27
boxing day 行街行到晚上10点几,突然好有兴致食啲热辣辣嘅野,特别系锅物类!!即刻谂起某日式连锁店嘅一人一锅,可惜11点就关,openrice下附近有咩锅就见到呢间,评价都ok,中式边炉又太heavy,就试下啦。10点半左右坐低,铺面都算宽落,人就得几枱啫,两个人坐四人台都坐得几舒服~最惊就系食锅但系坐得逼,未食俾啲烟薰两下都出汗!menu有两样锅都主打羊,因为唔食羊所以唔考虑,主打牛肉得一款。因为第一次食就叫个招牌臭臭锅,可以选择配饭或者粉丝。后页其实仲有好多小食可以选择。上菜𩠌唔算系好多,臭豆腐系明显闻到臭味果种,我钟意猪肉片唔系薄到肥牛果种,食落去算有啲厚身有口感,完全冇怪味酥味,唔错。猪肉丸就系普通香港边炉款,唔会难食,可惜得一粒鹌鹑蛋有两粒,冇咩特别。仲有娃娃菜,鸭血,米肠糕,味道算中规中矩。个汤我觉得食到少少羊味,但唔会酥,唔知系唔系真系有用羊去整汤底呢?价钱$108系尖沙咀食到呢个份量同味道ok嘅锅物,性价比算唔错,有机会会再试下其他锅~