2017-03-14
Buffet都可以有鲍鱼系列,紧系即刻去Greenery试一试啦!当中令我最深刻既鲍鱼系列莫过于系鲍鱼锅粑,锅粑既香脆度同大小都岩岩好,再配上鲍鱼,成个感觉都好新鲜同特别,食完一旧谂著出去拎多旧都清空哂,睇黎大家都好钟意呢个鲍鱼锅粑。其他鲍鱼系列有鲍片花胶炆鸭掌,芡汁个味道掌握得几好,唔会太咸,都相当入味同足料,不过想试下鲍鱼煲仔饭果阵就已经比人拎哂上面果层既𩠌,所以如果可以融入落饭度就更加好!仲有每人限定一只要用卷换既既酥皮焗鲍鱼,入面只鲍鱼都几大只下,再加上酥皮,都系一个唔错既配搭,可以将佢配落忌廉汤可能会好正!到我最钟意既刺身同寿司,估唔到鲍鱼同手卷都几夹,平时食一d鲍鱼既菜都会配上芥末同豉油,所以点果阵都冇违和感,再加上青瓜丝口感更丰富同清新。不过入面个加州卷个摆法几奇怪,都唔知由边度夹起,夹左一旧就惊毁左成个设计,但系入面既配料都非常十足。刺身更加唔洗讲,不过果日既油甘鱼刺身就唔太新鲜。听过呢度既海南鸡饭好出名,都试左一试,一定要趁热食,咁样先食到佢果个美味,完全唔需要配任何汁都好好味,个饭整得几出色。佢附近既烧味味道都可以,不过食果阵就冻冻地,同埋烧鸭同叉烧可以强汁一d就好
听过呢度既海南鸡饭好出名,都试左一试,一定要趁热食,咁样先食到佢果个美味,完全唔需要配任何汁都好好味,个饭整得几出色。佢附近既烧味味道都可以,不过食果阵就冻冻地,同埋烧鸭同叉烧可以强汁一d就好。
果度既海鲜选择唔多,但每样既海鲜都好新鲜同甜美,特别系果度既青口同长脚蟹,不吃不可!
一开头以为沙律都系配衬为主,但试左几个沙律都好好少,当你食到漏果阵就可以食一食薏米沙律,入面配左士多啤梨,咁样既配搭非常之正,士多啤梨唔会好酸,所以食完之后好似整理左自己肠胃一次,之后继续再战!
最后去到饭后甜品,见到种类非常之多,个人好钟意食抹茶,所以当然要试一试呢度晚抹茶甜品,当中既抹茶蛋卷可以食到抹茶既淡淡清香,唔会好漏,同埋仲有纽约芝士饼既感觉好丰厚,冇想像中咁漏,所以都忍唔住食多旧。仲有好多甜品都好好味,真系睇到花多眼乱。