2016-03-15
湾仔★Burger Joys*fb: followfooddiary难得黎到湾仔又难得有志同道合想食burger既buddies,一于去试下依间听个名都开心既Burger Joys系地铁站C出口转左行几分钟就见到佢发晒光既霓虹灯招牌喇~好钟意佢果个有心既汉堡包logo & slogan "HAPPYINESS YOU CAN TASTE"<==哈哈~谂谂下我有大部分开心时光都系黎自食室内空间比较狭小,屈指一算好似有6-7张双人高枱。星期一lunch时段都几多客人,黎果时只安排到对住友善店员/店长坐既bar枱,系之后先转番去阔落d既4人位。哈哈~如果唔望出去日光日白既大街,坐系bar枱位对住d酒柜真系好似夜晚落左bar饮野btw,依度系24hrs营业,凌晨时分应该系下场既好蒲点揾食时间- Mushroom cheese burger($78):Oh!第一下其实系有d失望,仲以为系会有一大旧portobello 原来传说中既mushroom馅系以蘑菇粒加薯仔整成既炸薯饼!睇落黑炆炆卖相不太讨好,好彩食落味道香浓又有大量蘑菇粒既口感见到d生洋葱都有d惊惊地,不过连埋d生菜芝士薯饼齐齐
揾食时间
Mushroom cheese burger
Mushroom cheese burger
最欣赏都系底面果两块胀卜卜好松软又煎香左既面包食果时宁愿擘大d个口都唔舍得揿扁佢,食burger最大既快感莫过于此,一大啖咬落去先够爽!哈哈哈~~
- Chicken burger($78):
Chicken burger
- Veggie burger + fried egg($78+$12=$90):
Veggie burger + fried egg
正,平日lunch hour(11am-3pm)黎帮衬,买burger送fries+soft drink
我地3个人咁o岩可以试晒3种肥仔炸小食
- French fries & Tater tots: