2021-05-13
见到OpenRice有优惠$109一个包连薯条汽水,就谂住同朋友试吓。舖头比较细,喺冷巷,少少难揾。去到叫外卖自取,10分钟攞得。不过留意薯条同嘢饮都冇得upgrade,得regular薯条同汽水。行咗15分钟返屋企,终于食得了。我叫咗个Mushroom cheese burger。一咬落去,首先感受到面包非常松散,类似蛋糕质感,冇乜特别味道,个人觉得个包有啲咬口会好食啲。叫Mushroom burger, 以为系大啡菇,点知系切碎嘅菇整成嘅patty,所以系一啲都唔juicy,咬落去又系非常松散,冇乜特别味道,就系菇加盐嘅味,而且煮㶶咗,成个包都系一阵㶶味。其他配菜正正常常,尚算新鲜,有蕃茄洋葱酸瓜芝士,酱汁偏少,成个包都几dry。薯条就系普通幼切薯条,攞到返去已经淋晒,都正常。味道同质感非常普通,麦当劳都好食过佢,只系胜在份量够多。总括而言,唔明点解有咁多好评,性价比好低,Mosburger都好食过佢九条街。朋友叫咗cheeseburger都话唔好食。超级失望。
行咗15分钟返屋企,终于食得了。